7 Adımda Cildinizi Nemlendirin

7 Adımda Cildinizi Nemlendirin

Hepinizin bildiği üzere, güzel ve kusursuz bir cilt görünümüne giden yolun ilk adımı cildi neme doyurmaktan geçer. Ancak günde sadece basit bir nemlendirici kullanımı bu ihtiyacı gidermeyecektir.

Cildimizin Neme Aç Olduğunu Nasıl Anlarız?

Dudaklarınız cildinizin neme olan ihtiyacının ilk habercisidir. Neme duyulan açlık halinde ilk önce dudaklarınız kuruyacaktır. Bu gerçekleştiğinde vücudunuzun nem konusunda alarm verdiğini anlayabilirsiniz.

O halde cilt hangi koşullarda tam anlamıyla neme doyar? Öncelikli hedefiniz doğru gıdalar ve yeterli sıvı tüketimiyle cildi hiçbir zaman susuz bırakmamak olmalıdır. Peki, cildinizi her zaman nemli tutmanın 7 yolunu keşfetmeye hazır mısınız?

1.BESLENME VE SIVI TÜKETİMİNİZE DİKKAT EDİN

Cildin her daim nemli kalabilmesi için vücudunuza giren gıdalara ve günlük sıvı tüketiminize çok dikkat edin. Beslenme şekliniz cilt sağlığınızda çok etkilidir.Cildi ilk önce içeriden nemlendirin ve vücudunuzun susuz kalmasına izin vermeyin.

·Günlük önerilen miktarda su içilmesi halinde; vücut, fonksiyonlarını problemsiz şekilde tamamlar, içinizin temizlenmiş olması cilt tonunuza ve kalitesine yansır.

·Kuru ve susuz ciltler, çizgileri göstermek için kusursuz bir ortam oluştururlar.

·Susuzluk halinde vücut su tutar ve ödem oluşur.

·Hassas ciltler susuz ve nemsiz kaldığında yaşadıkları gerginlik çok daha can sıkıcı olur.

2.GÜL SUYU MUCİZESİ İLE TANIŞIN

Alkol içeriğiyle cildi kurutan toniklerin aksine, antioksidan özellikleriyle tam bir cilt besini olan %100 Doğal Gül Suyu’nu, cilt bakım rutinlerinizde tonik aşamasında kullanın. Kullandığınız temizleme ürünün yüzünüzde oluşturduğu gerginlik hissini azaltın; cildinizi kurutmadan, canlandırıcı etkinin keyfini çıkarın.

3.CİLDE NEM TAŞIYAN İÇERİKLERE SAHİP NEMLENDİRİCİLER TERCİH EDİN

Cilt tipiniz karma veya yağlıysa bile cildinizin neme ihtiyaç duyduğu gerçeğini yok saymayın. Normal, kuru, karma veya yağlı cilt tipiniz için nem çağıran içeriklerle doğru bir nemlendirici seçin. Özellikle hücrelere nem çağırma yönünden güçlü olan Hyalüronik Asit içerikli ürünlere yönelin.

Hyalüronik Asit, hücre üretimini hızlandıran, su moleküllerini üzerine çeken ve kendi ağırlığının 1000 katı kadar su molekülünü üzerinde tutabilen bir asittir. Bu sayede de cildin nemli ve esnek olmasını sağlar. Belirli bir yaştan sonra vücudun eskisi kadar çok üretemediği hyalüronik asiti dışarıdan takviye olarak almak, cildin çok daha canlı, dolgun ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Cildinizi ağırlaştırmadan nemlendirecek Hyalüronik Asit, doğal aktifler ve bitki hidrosolleri ile formüle edilen Nemlendirici Aktif Yüz Suyu serisini deneyin.

4.NEMLENDİRİCİNİN ÖTESİNİ DÜŞÜNÜN

Nemsiz bir cildin ana sebeplerinden biri sebum salgısının azalmasıdır. Sebum vücudumuz tarafından cildi kurumaktan korumaya yönelik salgılanan bir sıvıyken, salgısı yaş ile birlikte azalır. Dolayısıyla cilt bariyerini güçlendirmeye yönelik tasarlanan konsantre yağlardan destek almak gerekir.

Cildinizin hafif bir nemlendiriciden fazlasına ihtiyacı varsa (ki çoğu zaman vardır) cilt tipiniz ve endişeniz doğrultusunda konsantre bir serum seçin.

Leke Karşıtı Bakım için; Aydınlatıcı Leke Karşıtı Konsantre ‘yi deneyin.

·Koyu leke oluşumuyla mücadele eder.

·Doğal olarak içerdiği C vitamini yükü ile yaşlanan cildi sarsarak kolajen salgısını tetikler.

·En önemlisi doğal AHA içerir ki alfa-hidroksi asit olarak bilinen bu harika yapı cilt yenilenmesini ve daha eşit tonda bir doku oluşmasına destek olur.

·Cildi yumuşatır.

·Yüzdeki şişliği hafifletir.

·Eşit renk tonu oluşumunu destekler.

·Cilt iritasyonlarını rahatlatır / hafifletir.

·Nemlendirmeye destek olur.

Yaşlanma Karşıtı Bakım için; Sıkılaştırıcı Yaşlanma Karşıtı Konsantre ‘yi deneyin.

·+35 yaş olgun ciltler için faydalıdır.

·Sarkma ve kırışıkları azaltır, toparlayıcı bakım yapar.

·Kaliteli kolajen salgısını hızlandırır.

·Cilde koruyucu bariyer oluşturur.

·UV hasarlarının onarılmasında etkilidir.

·Yaşlanma karşıtı bakım yapar.

5.NEMLENDİRİCİNİZİ NASIL DOĞRU UYGULAYACAĞINIZI KEŞFEDİN

Nemlendiricilerin cilt bakımındaki yeri aşikar. Nemlendirici ürünler cilt tipinizden bağımsız olarak her zaman rutininizde yer alması gereken ajanlardır.

Peki hangi aşamada kullanılmalı ve nasıl?

Cildinizi, uygun bir temizleme ürünü ile temizledikten sonra tek kullanımlık kağıt havlular ile kurulayın. Ardından Nemlendirici Aktif Yüz Suyu ile cilde içten nem çağırın. Cildiniz henüz ürünün tamamını emmemişken (hafif ıslakken) konsantre serumunuzu uygulayarak nemi hapsedin.

6.GÖZ ÇEVRESİ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

Göz çevremiz cildin en hassas ve özen gerektiren bölgesidir. Bu hassas deri diğer bölgelere kıyasla daha az kollajen lif içermesi nedeniyle onlara iyi bakmamızı bekler, bu yüzden göz çevresinde kolajen üretimini arttırmaya yönelik ürünler ve C Vitamini kullanımı büyük farklar yaratır.

1-Küçük moleküler ağırlıklı Hyalüronik Asit içeren Nemlendirici Aydınlatıcı Göz Çevresi Serumu ile göz konturunuza bakım yapın!

Göz çevresine anında tazelik hissi veren bu güçlü serum, gözenekleri tıkamadan, nemlendirici ve aydınlatıcı özelliğiyle yorgun gözlere sağlıklı ve canlı bir görünüm kazandırır. Göz çevresinin genç görünümünü korumaya, ilk yaşlanma belirtilerine, kaz ayaklarına karşı savaşır. %100 bitkisel su bazlı içeriğiyle gözaltında yağ bezeleri oluşturmaz.

2-Doğal bir C Vitamini deposu olan Kuşburnu Çekirdeği Yağı ile göz serumunun etkilerini arttırın!

Doğal C vitamini deposu olan organik Kuşburnu Çekirdeği Yağı, kuşburnu meyvesinin çekirdeklerinden soğuk sıkma yöntemi ile elde edilir. Linoleik asit bakımından çok zengindir. Yağlı ciltler dahil, tüm cilt tipleri için uygundur fakat lekeli ve kuru ciltler için ekstra fayda sağlar. Yaşlanma karşıtı ve leke karşıtı bakım yapar, cildi tonlar, besler ve yumuşatır.Gözenekleri tıkamadan cildin üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturur, hızlıca emilir yağlı bir his bırakmaz.

7.EL VE AYAKLARINIZI DA UNUTMAYIN

Tüm vaktinizi yüz bakımına ayırırken, zavallı el ve ayaklarınız? Bizden size bir tüyo! Gece ılık bir duş sonrası ayaklarınıza Shea Yağı uygulayıp çoraplarınızı giyin, ellerinize ise Onarıcı Yoğun El Balsamı sürerek bakım eldivenlerinizi takın ve tüm geceyi böyle geçirin. Sabah daha yumuşak ve bakımlı el&ayaklara kavuşun.

Nemlendirici bakımınızı tamamladınız, peki cildi daha fazla kurutmamak için nelere dikkat etmelisiniz?

Isıtıcınızın derecesini düşürün: Sıcak hava soğuk havaya oranla kurutmaya daha meyillidir.

Hava Nemlendirici makinelerden kullanın: Soluduğunuz ve teninize değen havadaki nem miktarını optimize edin.

Cildinizi temizlerken çok sıcak su tercih etmeyin: Fazla sıcak su cildin yağ dengesini bozar.

Buhar banyosu ve saunaları fazla kullanmayın: Gözeneklerinizin fazla açılmasına sebep olacaktır.

Yüzünüzü çok sık yıkamaktan kaçının: Yüzünüzü çok sık yıkamak faydalı olan sebumu alıp götürecektir.

Yoğun güneşe maruz kalmayın.: Cildi doğrudan güneşe maruz bırakmak yanıklara sebep olabileceği gibi, vücudun nem kaybına ve gerilmesine sebep olur.

Sentetik kumaşlardan kaçının: Yün, pamuk, ipek gibi nefes alan kumaşlara yönelerek vücut neminizi koruyun. Özellikle yün kumaşlar keratin içermesi sebebiyle nem kaybına engel olur.

Vücudunuzu kaşımaktan kaçının: Kuru ciltlerin en yaygın problemlerindendir. İrite olan bölge kaşınır fakat kaşındıkça da iyileşme süreci gecikir ve zorlaşır. Bu döngü ise derinin kalınlaşmasına ve koyu lekelere sebep olabilir.