Anti-Aging Bakım

Anti-Aging Bakım

Yaşlanma Nedir?

Deri altında bulunan cilde esnekliğini, gerginliğini kazandıran kolajen ve elastik lifler yaş alma ile ve güneşin de zararlı etkileriyle güçlerini zamanla yitirirler. Bu yapıtaşlarının azalmasıyla birlikte cilt elastikiyetini ve zamana karşı olan savaşını kaybeder. Zaman içerisinde kırışıklıklar, sarkmalar ve çizgiler meydana gelir. 

Yaşlanmaya Neler Sebep Olur?

Nasıl yaş alacağınızı belirleyen en önemli etken genetiktir. Aile fertlerinize bakarak sizi gelecekte bekleyen risk faktörlerini değerlendirebilirsiniz. Genetik faktörler müdahalesi daha kısıtlı olan alan olsa da, çevresel faktörleri önlemek ve müdahale etmek daha elverişlidir. Güneş ışınları, çevresel kirlilik, beslenme alışkanlıkları, kullanılan ürünler ve tabii ki kişinin psikolojisi yaşlanma sürecinde etkisi ciddi olan etkenlerdir.

Yaşlanma Karşıtı Önlemler Nelerdir?

Yaşlanma sürecini geciktirmek ve daha az deformasyon ile atlatmak için alınan önlemler günümüzde oldukça çeşitlenmiş haldedir. Yaşlanma sürecini geciktirmek ve daha az deformasyon ile atlatmak için alınan önlemler günümüzde oldukça çeşitlenmiş haldedir. Cildin yaş ile birlikte geçirebileceği değişim sürecini en iyi yönetmenin ilk adımı beslenme kalitesi ve sağlıklı yaşamdır. Yaşlanma karşıtı cilt bakımı birçok parametrenin birleşiminden oluşur. Örneğin güneş koruyucuların bilinçli kullanımı, uygun nemlendiriciler ile derideki nem kaybının azaltılması, derideki pigmentasyonların yok edilmesi, yüksek antioksidan içerikli cilt ürünlerinin kullanılması önemli adımlardır. Kullanılan ürün içeriklerinde kanserojen madde olmaması, doğal kaynaklı olmaları ve cilt tipine uygunlukları göz önüne alınmalıdır.

Yaşlanma karşıtı bakım ürünleri hücre yenilenmesini tetikleyerek cilt ihtiyaçlarını gidermeye yönelik kapsamlı bir bakım sunar. Amaç, yavaşlayan kolajen sentezini arttırmak, elastikiyet kazandırmak mimik izlerini ve kırışıklıkları öncelikle hafifletmek ve hatta yok etmektir.

Yaşlanma Karşıtı Bakımda Öne Çıkan İçerikler Nelerdir?

1-C VİTAMİNİ

Bir antioksidan olan C vitamini, anti-aging yani yaşlanma karşıtı bakımda en önemli içeriklerin başında gelir. Antioksidanların genel özellikleri, serbest radikallerin cilde vereceği zararların azalmasını sağlamaktır. C vitamini de UV ışınları, düzensiz beslenme, stres gibi çevresel faktörlerin sebep olduğu yaşlanma belirtilerini düzeltmeyi hedefler.


2-E VİTAMİNİ

Yağda çözünebilir olan E vitamini, tüm hücre membranlarında bulunur ve çoklu doymamış yağ asitlerini oksidasyona karşı korur. Yumuşaklığı ve cildin pürüzsüzlüğünü artırdığı için mükemmel bir nemlendiricidir.

3-HYALÜRONİK ASİT

Son zamanların en popüler cilt bakım içeriklerinden biri olan hyalüronik asit, kendi ağırlığının 1000 katı kadar su molekülü tutma özelliği ile hem nemlendirme hem de yaşlanma etkileri konusunda çok etkili bir içeriktir. Cildin zamanla elastikiyetini ve dolgunluğunu kaybetmesi sonucu meydana gelen sıkılık kaybına iyi gelen hyaluronik asit, farklı molekül boyutlarına sahiptir. Mikro moleküler hacme sahip olanlar cildin alt katmanlarına kadar inerek cildin daha dolgun görünmesine yardımcı olur.

4-SALİSİLİK ASİT

AHA’lardan biri olan salisilik asitin cildi mikro bir şekilde soymak gibi bir özelliği vardır. Bu sayede de ciltteki gözeneklerin, sivilcelerin, siyah noktaların ve ince çizgilerin görünümünün azalmasına yardımcı olur.

 5-PEPTID

Yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerinde sıkça karşımıza çıkan peptidler, aslında ciltteki kolajen üretimini destekleyen içeriklerden biridir. Vücudun kendi kendine ürettiği kolajen, yaşla beraber azalmaya başlar. Kolajeni dışardan almak yerine, peptid barındıran içerikler kullanarak cildin daha fazla kolajen üretmesini destekleyebilirsiniz.

6-GLIKOLIK ASIT

Cilt bakımında, özellikle de yaşlanma karşıtı bakımda oldukça popüler olan bir diğer içerik ise, bir AHA formu olan glikolik asit. Ciltteki renk eşitsizliklerini, koyu lekeleri ve ince çizgileri giderme özelliği bulunan glikolik asit, cildi çok ince bir katman halinde soyarak pürüzsüzleşmesini sağlar.

 Misbahçe’nin formülize ettiği en kapsamlı yaşlanma karşıtı ürün olan Sıkılaştırıcı Yaşlanma Karşıtı Konsantre 35 yaş üstü kadınların ciltlerine sabah akşam uygulayabilecekleri lüks bir konsantredir.

100% doğal kaynaklı içeriklerden oluşan formülde:

- Erik Yağı: A ve E Vitamini içerir. Cildi serbest radikallerden korur, hasarı önler, kuruluğu azaltır, yaşlanma karşıtı bakım yapar. Komedojenik değeri 0.- Skualan: Nemi cilde hapseder, kırışıklıkların belirginliğini azaltır, UV hasarlarını onarır, serbest radikallerle savaşarak cilde doğal bir bariyer oluştururken parlak ve canlı bir görünüm sunar.- Tatlı Bakla Özü: Kaliteli kolajen oluşumunu destekler, cildin yapılanmasına yardımcı olur, sarkmaları azaltır.- Ölmez Çiçek: Yaşlanma ve kırışıklık karşıtı bakım yapar.- Itır Esansiyel Yağı: Aydınlatır, cildi sıkılaştırır, kolajen üretimini tetikler.- Günlük Uçucu Yağı: Onarıcı bakım yapar, cilt elastikiyetini arttırır, aydınlatır.- Gül Uçucu Yağı: Yaşlanma karşıtı bakım yapar.