Azur mavisi rengiyle Alman Papatyası Uçucu Yağı

Azur mavisi rengiyle Alman Papatyası Uçucu Yağı

Azur mavisi rengiyle Alman Papatyası Uçucu Yağı

Uykuya hazırlanırken veya stresli bir günün sonunda mutlaka siz de papatya çayı içmişsinizdir. Peki rahatlamak için çayını içtiğiniz bu bitkinin buhar distilasyonu sonucunda çıkan mavi renkli uçucu yağını yakından tanımaya ne dersiniz?

Doğu Avrupa kökenli Chamomilla Recuita’nın çiçeklerinden elde edilen Alman Papatyası UçucuYağı distilasyonu sonrasında zengin kamazulen içeriği açığa çıkarır. Uçucu yağa derin mavi rengini veren antialerjik etkileri olan kamazulen içeriğidir. Çok amaçlı faydaları olan bu uçucu yağ, Almanlar tarafından "her şeyi yapabilen yağ” olarak tanımlanır. "Avrupa Ginseng”i olarak da adlandırılır.

Alman Papatyası Uçucu Yağı’nın Cilt Bakımında Faydaları Nelerdir?

Problemli ciltlerin dostu Alman Papatyası Uçucu Yağı aromaterapide seskiterpenlerce zengin uçucu yağlar kategorisindedir. Seskiterpenler sadece karbon ve hidrojen moleküllerinden oluşmaktadır. Seskiterpenler söz konusu olduğunda her uçucu yağın ana bileşeni ve terapötik etkileri bireysel olarak düşünülmelidir. Yine de çoğunun ortak özelliklerinin antienflamatuar, analjezik, antispazmodik, sakinleştirici ve antibakteriyel olduğunu söyleyebiliriz. Enerjetik olarak baktığımızda seskiterpenler yatıştırıcı, dengeleyici ve topraklayıcı özelliklere sahiptirler.

Alman Papatyası Uçucu Yağı kamazulen içeriğiyle cilt bakımında öne çıkar, problemli ciltleri rahatlatmaya ve yenilemeye yardımcıdır.

Hassas ciltler için besleyici cilt bakım yağı tarifi:

30 ml Shea Yağı içerisine 7 damla Alman Papatyası Uçucu Yağı ekleyebilirsiniz.

Problemli ciltler için yatıştırıcı cilt bakım yağı tarifi:

30 ml Ahududu Çekirdeği Yağı içerisine 2 damla Alman Papatyası Uçucu Yağı, 2 damla Lavanta Uçucu Yağı, 3 damla Ölmez Çiçek Uçucu Yağı ekleyerek bu karışımdan uygulayabilirsiniz.

Alman Papatyası Uçucu Yağı ile Aromaterapi

Rahatlatıcı ve sedative özelliklerinden yararlanmak için sizlere buhurdanlıkta veya difüzerde yakmak üzere arometarapi karışım tarifleri verebiliriz.

Derin Uyku Aromaterapi Karışımı Tarifi

3 damla Alman Papatyası Uçucu Yağı

6 damla Lavanta Uçucu Yağı

Pazar Sabahı Aromaterapi Karışımı Tarifi

5 damla Kırmızı Mandalina Uçucu Yağı

1 damla Lavanta Uçucu Yağı

2 damla Alman Papatyası Uçucu Yağı

Aromaterapi karışımları veya cilt bakım yağların hazırlamak için Misbahçe Alman Papatyası Uçucu Yağı’nı keşfedin.