Doğal Taşların İyileştirici Gücü: Pembe Kuvars

Doğal Taşların İyileştirici Gücü: Pembe Kuvars

Doğal taşların gizemli dünyasına girmeden önce son yıllarda trend olan Gua Sha taşından bahsedelim. Eminiz siz de rastladınız bu taşa! Bu günlerde Gua Sha taşı en çok kullanılan yüz masaj aleti olabilir!

Gua Sha taşı ile yüz masajı uygulamanın elmacık kemiklerini ortaya çıkarma, yüz kontürünü şekillendirme, kırışıklık görünümünü, leke oluşumunu ve göz altı torbalarını azaltma, diri ve canlı görünüm sağlama gibi faydaları vardır.

Gua Sha Taşı

Gua Sha, Uzak Doğu’da cildi canlandırmak, şekillendirmek, toksinlerden arındırmak ve güzelleştirmek için kullanılan bir cilt bakım masajı tekniğidir. Leke kremleri yerine kahverengi lekeler için Gua Sha masajı yapan çok kadın var! Farklı taş ve formlarda olabildiği gibi, geleneksel olarak Pembe Kuvars ve Yeşim taşlarından kalp şekline benzer formda kullanılır. Gua Sha taşı bu kıvrımlı formu sayesinde yüzde hem büyük bölgelere (elmacık kemiği, çene) hem de göz veya burun gibi küçük bölgelere uygulanabilecek küçük kenarlara sahiptir. Her gün güneş ışınlarına maruz kalan cildimizi  güneşin zararlı etkilerine karşı onarmak için doğru ürünlerle birlikte yüz masajı yapılmalıdır.

Pembe Kuvars

Sevgi ve güzellik denilince akla gelen ilk taş pembe kuvars taşı olabilir! Pembe rengiyle aşk ve sevgiyi çağrıştıran pembe kuvarsın en çok tercih edilen doğal taş olmasına şaşırmamak gerekir. Bu belki de antik romalı ve mısırlıların cilt tonlarını güzelleştirmek ve kırışıklıkları önlemek için pembe kuvars maskeleri kullanmasına dayanıyor. Antik Mısır güzellik konusunu oldukça ciddiye alıyordu. Yakın bir zamana kadar daha çok meditasyon eşlikçisi ve takı olarak kullanılsa da Pembe Kuvars bugün güzellik sektöründe altın çağını yaşıyor!

Pembe Kuvars silikon dioksit moleküllerinden 400 – 700 C oluşan mineral bir kristaldir. Genellikle yarı saydam olan pembe kuvars, uçuk pembe renginin de simgelediği gibi yüksek frekansta sevgi, duygusal iyileşme ve iyi his titreşimleri yaydığına inanılır. Kalp çakrasını açar, travma ve kriz anında yardımcı olduğu bilinir. Pembe Kuvars taşını yatağınızın yanına veya evinizde ilişki köşenize yerleştirebilirsiniz. Elinizde tuttuğunuzda pozitif olumlamaları arttırmaya, bütün güzellikleri görmenize olanak sağladığı inancı yaygındır. Negatif enerjiyi uzaklaştırdığı düşünülür. Aynı zamanda  Pembe kuvarsı kolye bileklik olarak da kullanabilirsiniz. İngilizce ismi Rose Quartz olan bu taşı Gül Kuvars ismiyle de görebilirsiniz.

Kendinizi sevmeden başkasını sevemezsiniz. Bu taş kendini affetmeyi ve kabul etmeyi çağırır, özgüveninizi artırmaya yardımcı olur.

Pembe Kuvars Taşı Özellikleri

·        İlişkileri iyileştirdiği

·        Sevgi vermeyi ve almayı teşvik ettiği

·        Anlayış ve bağışlamaya ilham verdiği

·        Özsevgi, huzur ve şefkat duygularını pekiştirdiği inancı Doğu tıbbından, Reiki ustalarına kadar benimsenmiştir.

Kristaller Arkasındaki Bilim

Doğal taşların titreşim, iyileştirme gibi özellikleri bir çok kişi tarafından benimsenmiş olsa da aslında bu faydaların arkasında bilimsel kanıtlanmış sonuçlar çok azdır veya yoktur. Hatta duygusal, ruhsal ve fiziksel iyileştirme özelliklerinin placebo etkisi olduğu konusunda yapılan araştırmalar da mevcuttur.

Doğal taşların iyileştirici gücüne inanmak bizim kulağımıza hoş geliyor, Gua Sha taşıyla yapılan yüz masajının kesin faydalarını bilirken özellikle! Biz Gua Sha masajı için doğal taşların gücünden de faydalanmayı umuyor, plastik masaj aletlerine keyifli ve ekolojik birer alternatif olduklarını düşünüyoruz!

Gua Sha Taşı ile Yüz Masajı

Gua Sha taşını cilt bakım rutinlerinize ekleyerek cilt bakımı performansınızı artırmak mümkün. Doğru tekniklerle uygulanan Gua Sha masajının cilt yüzeyinde dolaşımı artırarak yüz şekillendirmeye, cildi toksinlerden arındırmaya ve kullanılan ürünlerin emilimini artırmaya faydası olur. Aynı zamanda kuvars kristalinin enerjisini de rutinlerinize katarsınız.

Nasıl Kullanılır

Gua Sha masajı kuru cilde uygulanmamalıdır. Bunun için cilt tipinize ve ihtiyacınıza uygun bir yağ seçmeniz gerekir. Yağ ile uygulandığında ideal kayganlık sağlanır ve aslında bu sayede cildinizin ihtiyacı olan nemi de cildinize hapsetmeye yardımcı olur.

Sıkılaştırıcı & Yaşlanma Karşıtı Konsantre

Gua Sha masajında sıkılaştırıcı ve toparlayıcı etkiyi artırmak için yüz kontürünü toparlamaya yardımcı Sıkılaştırıcı & Yaşlanma Karşıtı Konsantre’den 5-6 damla cilde uygulayarak masaj yapabilirsiniz.

Aydınlatıcı & Leke Karşıtı Konsantre

Lekeye yatkın ciltler ise toparlayıcı Gua Sha masajını yaparken leke bakımı serumunun etkisini artırabilir. Cilt lekelerinin aydınlanması kişiden kişiye ve lekenin cinsine göre değişkenlik gösterse de leke giderici klinik işlemlerden önce doğal bakımlarla şans vermek gerekir. Aydınlatıcı & Leke Karşıtı Konsantre’den 5-6 damla ile masajınızı yapabilirsiniz. Lekeye yatkın cildiniz varsa mutlaka gündüzleri güneş koruyucu kullanmanızı öneririz. Leke kremi yerine bu yağ formunda serum ile masaj yapmak daha idealdir.

Arındırıcı & Gözenek Karşıtı Konsantre

Siyah nokta ve tıkalı gözeneklere sahip karma ve yağlı ciltler Gua Sha masajında yağ seçimi yapmakta zorlanabilir. %1 Salisilik Asit içeren Arındırıcı & Gözenek Karşıtı Konsantre haftada 3 gece Gua Sha masajıyla uygulanabilir.

İpucu: Hassas ciltler, içeriğinde bulunan Salisilik Asit nedeniyle Arındırıcı & Gözenek Karşıtı Konsantre yerine Ahududu Çekirdeği Yağı kullanabilir.

Gua Sha Taşı ile Saç Bakımı

Saç diplerine yapılan Gua Sha taşı masajı saçların kökten güçlenmesine, sağlıklı uzamasına ve seyrek görünümü azaltmaya yardımcı olur. Uzak Doğu kültüründe saç bakımı şampuan, maske gibi ürünlerden ziyade saç köklerine yönelik bakımlarla yapılmaktadır. Kafa derisi masajıyla mikro dolaşımı hızlandırmanın sadece saç için değil genel sağlık için de faydalı olduğu inancıyla, çeşitli yağ karışımlarıyla şampuan öncesi saç masajına önem verirler. Yağlar saçlar gua sha masajı için uygun olacaktır. Öncelikle saç diplerine Jojoba Yağı veya Onarıcı Saç Bakım Yağı uygulayın, üzerine Gua Sha taşı ile masaj yapın. Unutmayın, kafa derisine yapılan masaj baş ağrısına da iyi gelebilir.

Çok yakında MB Pembe Kuvars Gua Sha taşına sahip olabilirsiniz! Pembe kuvars taşı nasıl faydalıysa Gua Sha taşınızı başka faydaları olan doğal taşlardan da tercih edebilirsiniz. Pembe Kuvars taşının yanı sıra sürpriz bir doğal taş ile de masaj taşlarımız satışa açılacaktır. Takipte kalın!