Göz Çevresi Kırışıklığı İçin Bakım Önerileri?

Göz Çevresi Kırışıklığı İçin Bakım Önerileri?

Göz Çevresi Kırışıklığı İçin Bakım Önerileri?

Göz çevrenizin zamanla kırıştığını görmeye başladıysanız ve bunun için önlem almak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Yalnızca zamanla kırışmış olan değil halihazırda kırışmamış olan ve kırışmasını istemeyen kişiler için de bazı önerilerimiz olacak. Kırışıklık için bakım önerileri aşağıdaki gibidir:

• Göz çevresi kırışıklıklarını önlemek için nemlendirici bir serum veya göz kremi kullanabilirsiniz. Bu bölgede cilt daha ince ve hassas olduğundan nemlendirici bakımı önemlidir.

• Güneşin zararlı UV ışınları cildin yaşlanmasına ve kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle günlük olarak geniş spektrumlu bir güneş koruyucu kullanmayı tercih etmelisiniz.

• Göz çevresi kırışıklıklarını hafifletmek için düzenli olarak göz çevresi serumu kullanabilirsiniz.

• Beslenme alışkanlıklarınıza dikkat ederek göz çevresi kırışıklıklarını azaltabilirsiniz. Antioksidan bakımından zengin gıdaları tüketmek cildin yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur.

• Yeterli ve kaliteli uyku almak göz çevresi kırışıklıklarınızın azalmasını sağlayacaktır.

• Göz çevresine hafif bir masaj yapmak kan dolaşımını artırarak kırışıklıkların görünümünü azaltabilir.

Bu maddelerde yer alan yöntemlere ve bakım önerilerine uyarak siz de zaman içerisinde göz çevrenizdeki kırışıklıkların birer birer azaldığını gözlemleyebileceksiniz.

Göz Çevresi Kırışıklıkları Neden Olur?

Göz çevresinde meydana gelen kırışıklıkların belli başlı sebepleri olabiliyor. Bunlardan ilki ve en doğalı elbette ki yaşlanmadır. Yıllar içerisinde cildin elastikiyetini kaybetmesi sebebiyle yaşlanma sonucunda göz çevresi kırışıklıklarına rastlamak mümkündür. Bunun yanı sıra yüzde sürekli tekrarlanan mimik hareketleri de göz çevresindeki kırışıklıkların oluşumunu etkileyebilir. Özellikle gözlerin sık sık kırıştırılması, alın çizgileri ve kaz ayakları olarak bilinen kırışıklıkların oluşumunu hızlandırabilir.

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Göz ve çevresinde meydana gelen kırışıklık için bakım kati suretle atlanmaması ve önemsenmesi gereken bir konudur. Bu noktada bakım işlemlerini ilk etapta nemlendirici kullanarak yapmaya başlamakta fayda vardır. Sonrasında ise kırışıklığın olduğu bölgeye zararlı güneş ışınlarının ulaşamaması için bir UV korumalı bakım ürünü kullanabilirsiniz. Göz maskeleriyle bakımınızı üst seviyeye çıkarmanız mümkündür.

Kırışıklıkları Azaltmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Göz ve çevresindeki kırışıklıkları azaltabilmek için öncelikle yukarıda da defalarca kez belirtildiği gibi zararlı güneş ışınlarından kaçınmaya dikkat etmelisiniz. Güneşin zararlı UV ışınları cilt yaşlanmasını hızlandırabilir ve kırışıklıkların oluşumunu artırabilir.

Bu sebeple güneşe çıkmak zorunda olduğunuz durumlarda gözlük kullanmaya ya da olabildiğince gölgede kalmaya dikkat etmelisiniz. Kırışıklıkları azaltabilmek adına uyku düzenini ve stres yönetimini de doğru şekilde ayarlamaya özen göstermelisiniz. Yeterli ve kaliteli uyku almak cildin yenilenmesini ve kırışıklıkların azalmasını desteklemektedir. Stres ise cilt yaşlanmasını hızlandırabilecek bir unsur olarak bilinir.