Gözeneklerinizi Büyütmeyin!

Gözeneklerinizi Büyütmeyin!

Gözeneklerinizi Büyütmeyin!

Porselen görünümünde ipeksi bir cilde sahip olmayı kim istemez ki? Genişlemiş gözenekler, ciltte istenilen pürüzsüz görünümü engelleyebilir. Yine de unutulmamalıdır ki cildin nefes almasını sağlarlar ve fiziksel olarak yok etmek mümkün olmasa da olduğundan daha küçük görünmesini ve sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Cildinizde biriken kirler, fazla sebum üretimi, yaş alma, genetik faktörler, güneş hasarı ve yetersiz cilt bakımı sebebiyle genişleyen gözeneklerin görünümlerini azaltmaya yardımcı olacak ipuçlarını sizler için derledik.

1-Cildinizi düzenli olarak temizleyin

Gözenekler zamanla sebum ve kirden dolayı tıkanır ve genişler. Bu sebeple cilt sabah akşam yıkanmalıdır. Karma ve yağlı ciltler için ekstra faydalı olan Defne Sabunu ile gözenek karşıtı bakımda etkili birarındırma yapabilirsiniz.

2-Su bazlı bir serum ile cildinizi hazırlayın

Makyaj bazı ve sabitleyici olarak da kullanabileceğiniz su bazlı bir serum olan Nemlendirici & Gözenek Karşıtı Aktif Yüz Suyu’nu sabah akşam yüzünüze uygulayın. İçeriğindeki Kedi Bıyığı Otu aktifi ve Itır Hidrosolü ile gözenekleri arındırır ve sıkılaştırır. Sebum dengeleyici özelliğiyle cildin yağ dengesini koruyarak siyah nokta ve sivilce karşıtı bakım yapar ve içeriğindeki Hyalüronik Asit ve bitki hidrosolleriyle dolgunlaştırıcı ve parlama önleyici bakım sağlar.

3- Cilt tipinize uygun bir yağ karışımı ile cildi derinlemesine besleyin

Kuruya dönük ciltler komedojenik değeri ‘0’ olan 30 mL Argan Yağı’nı, karma ve yağlı ciltler ise 30 mL Ahududu Çekirdeği Yağı’nı tercih ederek şişe içerisine 7 damla Itır Uçucu Yağı ekleyerek gözenek ve yaşlanma karşıtı güçlü bir bakım sağlarken nemi cildinize hapsedin.

4- SPF Kremleri günlük rutininize ekleyin

UV ışınları ciltteki kollajen ve elastini parçalayarak gözeneklerin genişlemesine neden olabilir. Bu sebeple cilt bakım rutininizi Nemlendirici & Güneş Koruyucu SPF 2O Kremi ile taçlandırın.

5- Haftada 1 defa Maske yapın

Haftada 1 defa Bentonit Kil Maskesi ile cildinizi ekstra kir, yağ ve ölü derilerden arındırarak aşırı sebum üretimini kontrol altına alıp gözenekleri sıkılaştırır ve toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. 1’er tatlı kaşığı kil ve balı iyice karıştırırken içerisine yavaş yavaş Gül Suyu ve 3 damla Itır Uçucu Yağı ekleyerek macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından yüze uygulayıp 10-15 dk sonra cildi ılık su ile arındırarak daha pürüzsüz ve canlı bir cilt görünümü kazanabilirsiniz.