Güçlü Tırnaklar İçin Ne Yapmalıyım?

Güçlü Tırnaklar İçin Ne Yapmalıyım?

Güçlü Tırnaklar İçin Ne Yapmalıyım?

Güçlü ve şık görünümlü bir tırnak yapısına sahip olmak için yapmanız gereken şey oldukça basittir. Tırnak sağlığınızı güçlendirebilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• Beslenmenizde çinko, demir ve protein gibi tırnak sağlığı için önemli olan besinleri içeren yiyecekleri tüketmeye özen gösterin. Yeşil yapraklı sebzeler, balık, yumurta, badem, hindi eti, fasulye gibi gıdalar tırnak sağlığı için faydalıdır.

• Tırnaklarınızı ve tırnak etlerinizi düzenli olarak nemlendirin. Nemlendirici krem veya yağları tırnaklarınıza uygulayarak kuruluğu ve kırılmayı önleyebilirsiniz.

• Tırnaklarınızı düzenli olarak kesin ve şekillendirin. Keserken veya törpülerken tırnaklarınızı fazla kısaltmamaya dikkat edin ve sivri uçlu şekillerden kaçının.

• Sert temizlik maddeleri, deterjanlar veya boya gibi maddeler tırnakları zayıflatabilir ve kırılmalara neden olabilir. Bunların tümünden tırnaklarınızı korumaya özen gösterin.

Yukarıdakilerin yanı sıra takviye ürün ve bakım yöntemlerini de ekleyerek güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Rutin Tırnak Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Rutin bir tırnak bakımı için süreci öncelikle günlük ve haftalık olarak ikiye ayırmakta fayda var. Günlük tırnak bakımında el ve tırnakların düzenli bir şekilde temizlenmesi gereklidir. Bunun yanı sıra yukarıda da belirtildiği gibi nemlendirilmesi ve şekillendirilmesi de oldukça önemlidir. Haftalık tırnak bakımındaysa tırnakların iç bölgelerinin temizlenmesi, kir ve oje kalıntılarının çıkarılması şarttır.

Haftalık bakım esnasında tırnak etlerinizi de keserek çok daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Tamamıyla ölü deri olarak durduğu için kesmeniz herhangi bir şeyi değiştirmeyecektir. Eğer tırnaklarınızın güçlenmesine ve kırılmalarının önlenmesine ihtiyaç duyuyorsanız haftalık olan tırnak güçlendirici ürünleri tercih edebilirsiniz. Misbahçe tırnak bakım ürünlerini güvenle tırnaklarınıza uygulayabilir, güçlü ve kırılmayan tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Kırılan Tırnaklar Nasıl Güçlendirilir?

Kırılan tırnakları güçlendirmenin en iyi yollarından birisi beslenmenize dikkat etmek olacaktır. Zira sağlıklı ve güçlü tırnaklar için dengeli bir beslenme olmazsa olmazdır. Buna ek olarak geçmişte kırılmış olan bir tırnak daha fazla kırılmaya eğilimli olabilir. Tırnaklarınızı kısa tutarak kırılmaları önleyebilirsiniz. Ayrıca tırnaklarınızı düzenli olarak temizlemeyi de ihmal etmemelisiniz.

Tırnak Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Tırnak bakımının hangi sıklıkla yapılacağı tamamen kişiden kişiye değişiklik gösterebilecek durumlardan birisidir. Zira güçlü tırnaklara sahip olan kişilerin her gün tırnak bakımı yapmasına ihtiyaç yoktur.

Tırnak bakımı düzenli olarak yapılmalıdır ancak bu sıklık kişinin tırnaklarının durumuna ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Genel olarak haftada bir veya iki kez tırnak bakımı yapmak yeterli olacaktır. Bu noktada yukarıda belirtilen şekilde tırnak bakımı yapılmasıyla birlikte sağlıksız ve güçsüz olan tırnakların dahi zamanla güçleneceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Misbahçe’de yer alan tırnak bakım ürünlerini hala incelemediniz mi? Hemen inceleyerek güvenle siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.