Hyalüronik Asit Göz Çevresine Sürülür Mü?

Hyalüronik Asit Göz Çevresine Sürülür Mü?

Hyalüronik Asit Göz Çevresine Sürülür Mü?

Daha çok nemsiz ve kuru ciltler için etkili ürünlerden birisi olan hyaluronik asit kırklı yaşların vazgeçilmez ürünlerinden birisidir. Uzman estetisyenler tarafından da önerilen hyaluronik asit yaşlanma karşıtı olup cildin yapılanma sürecinde rol alır.

Hyalüronik Asit Nedir?

Vücut dokularında yer alan hücrelerin arasındaki boşluklarda bulunan, vücudumuzun doğal bir bileşeni olan hyaluronik asit, aynı zamanda da yaşayan tüm organizmalarda karşımıza çıkar.

Cilt dokusunun içerisinde de çokça bulunur. Cildin birçok yüzeyinde bulunan bu asit, hücrede bulunduğu miktarla doğru orantılı olarak cildin yaşlanmasını engellemeye ve cildi pürüzsüzleştirip yumuşatmaya yardımcı olmaktadır. Hyaluronik asit birçok makyaj malzemesi ve krem içeriğinde de bulunur.

Hyaluronik Asit Kullanımı Nasıldır?

İçerisinde birçok minerali de barındıran hyaluronik asit bu sebeple önemli bir nemlendirici ajan olarak da bilinmektedir. Ancak en önemli etkisinin cildin yaşlanmasının gecikmesine yardımcı olduğunu söylemek daha doğru olur. Cildinizin yaşlanma, kırışma ve nem denge grafiği olumsuz yönde ilerliyorsa hyaluronik asitle beraber çeşitli serum ve losyonlar kullanmanız gerekebilir. Bu destekleyici uygulamalar ile birlikte hyaluronik asit etkisi artması, cildiniz pürüzsüz ve canlı görüntüsüne ulaşmasında önemli bir adım olacaktır.

Hyaluronik asitli olan birçok serum bulunmakla beraber bu ürünlerin büyük miktarda su tutmasından dolayı cildin nemlenmesine de yardımcı olmaktadır. Burada pürüzsüz bir görünüm kazanmasında destekleyici etkisi vardır. Aynı zamanda cilde nemlendirici bir özellik sağlamakla beraber özellikle 40’lı yaşların üzerindeki her birey için etkili ve faydaları özellikleri bulunur.

Hyaluronik Asit Lekelere İyi Gelir Mi?

Hyalüronik asit cildimizin nem dengesine ve elastikiyetine etki eden yapıda olduğunu söylemiştik. Bunların yanında hücreler arası onarıcı etkisi olduğu da bilinmektedir. Cildinizde oluşan koyu lekeler ve yaralar için uyguladığınız bakımınıza hyaluronik asit içerikli krem, serum veya losyonlar ekmeniz doğru olacaktır. Cilt lekelerinizin kalıcı hücre onarımı ile giderilmesine yardımcı hyaluronik asit yaralarınızın iyileşmesi sürecini hızlandırmaya yardımcı da olmaktadır.