Selfcare Sunday

Selfcare Sunday

Birçoğumuzun hafta içerisindeki belki de en sevdiği gün Pazar! Uzun, kaliteli bir uyku ardından geleneksel bir kahvaltı ve günün geri kalanında bizi mutlu eden keyifli aktivitelere bayılıyoruz.

Peki en son ne zaman tüm bir günü sadece kendiniz için bir şeyler yaparak geçirdiniz? Küçük fast-food ya da tatlı kaçamaklarından bahsetmiyoruz! İçinize gerçekten ne zaman en son dönüp fiziksel ve mental durumunuzu geliştirecek aktiviteler yaptınız? Özellikle yılın bu en yoğun zamanlarında kendinize dönerek bir es vermek günlük rutininizde organize ve mutlu olmanız için de oldukça önemli.

Eğer sizde dolup taşan yapılacaklar listenizin arasında kaybolduysanız kendinizi biraz olsun serbest bırakmak için hazırladığımız bu listeye bir göz atın!

NOT: Tüm listeyi bir günde yapmak zorunda değilsiniz. Sadece size en iyi hissettirecek aktiviteleri seçin. En nihayetinde #SelfcareSunday bir nevi dinlenme molasıdır, bunu da kendinize bir iş haline döndürmeyin!

Hazırsanız başlayalım!

YENİLEYİCİ BİR DUŞ ALIN VEYA KENDİNİZE TATLI BİR BANYO RİTÜELİ OLUŞTURUN

Suyun enerjisi çok temiz ve güçlüdür, üstelik frekansı da oldukça yüksektir. Suyla olan bağımız anne karnında can bulduğumuz ilk an başlar. Su moleküllerin düşüncelerimizden, duygularımızdan ve kullandığımız kelimelerden etkilendiğini bulgulayan Japon Bilim adamı Masaru EMOTO, suyun, söylenen sözlere, hissedilen duygulara, gösterilen görüntülere ve dinletilen müziğe göre nasıl bir değişim gösterdiğini birbirinden muhteşem su kristali fotoğraflarıyla gözler önüne sermiştir.

O halde suyun modunuz üzerindeki iyileştirici etkisine kendinizi emanet edin ve uzun bir banyo ritüelini aromaterapik yağlar ile zenginleştirin.

Doldurduğunuz küvete 2 damla Gül Uçucu Yağı damlatın. Gül Uçucu Yağı, esansiyel yağ ailesinin bilinen en yüksek frekanslı yağlarından biridir. Uzun bir banyoda Gül Uçucu Yağı’nın muhteşem kokusu ile kendinizi dinlemek ve dinlemek benzersiz olacaktır. Freakansı yüksek diğer bir dinlendirici yağ ise Alman Papatyası Uçucu Yağı ‘dır. 

CİLT BAKIMI YAPIN

Ne kıyafetler, ne ev ne de sahip olduğumuz diğer hiçbir şey, içinde ömrümüzü geçireceğimiz vücut kadar önemli ve değerli değil. Kıyafetlere, makyaj malzemelerine tonla para, emek ve zaman harcıyoruz. Peki, cilt bakımınıza aynı özeni gösteriyor musunuz?

Sahip olduğumuz cildi zamanla deformasyona uğratmak yada en iyi şekilde muhafaza etmek genlerimizin olduğu kadar bizim de elimizde.

O halde kendinize ayırdığınız bu Pazar gününün bir kısmını da kişisel bakım rutinlerine ayırın.

Baştan ayağa bir bakıma ne dersiniz?

·Hafif ıslattığınız saçlarınıza, dipten uca Onarıcı Saç Bakım Yağı uygulayın. Saç diplerinize parmak uçlarınızla 5-10 dakika masaj yapın. Streç filmle saçlarınızı sarıp en az 1 saat (3 saate kadar uzayabilir) bekletin.

·O esnada yüz bakımınızı yapabilirsiniz. Temiz bir cilt, bakım ritüellerinin en kilit noktası. İşe Misbahçe’nin doğal sabunlarından cildinize uygun olanıyla yüzünüzü yıkayarak başlayın.

·Ardından Gül Suyu ile cildinizi canlandırın ve alkol içeren tonikler yerine cildinize doğal bir dokunuş yapın.

·Nemlendirici Aktif Yüz Suyu serimizi keşfedin, cilt endişenize en uygun olan ürünü bu aşamada tüm yüz ve dekolte bölgenize spreyleyin.

·Göz çevreniz cildinizin en hassas noktası. Göz bakımınızı ihmal etmemelisiniz. Hafif nemli yüzünüze Nemlendirici Aydınlatıcı Göz Çevresi Serumu uygulayın ve ardından 1 damla saf Kuşburnu Çekirdeği Yağı’nı her 2 göz çevrenize masaj eşliğinde sürün.

·Sıra geldi konsantre ürünlere. Konsantre serumlar küçük moleküllü aktiflerle cildin derinlerine nüfus eden güçlü aktörlerdir. Cilt ihtiyacınıza göre Sıkılaştırıcı Yaşlanma Karşıtı Konsantre veya Aydınlatıcı Leke Karşıtı Konsantre’yi cildinize uygulayın.

·Vücut bakımınızı da ihmal etmeyin, Jojoba Yağı vücut nemlendirme konusunda harikalar yaratır! Zevkiniz doğrultusunda Misbahçe’nin Masaj Yağları’nı da tercih edebilirsiniz.

·Peki ya ayaklarınız? Ayaklarınıza Shea Yağı uygulayın ve nemi tutması için bir süre çorap giyin.

·Son olarak ellerinize Yaşlanma Karşıtı Aromatik El Kremi’ni uygulayın.

ELEKTRONİK DETOKS YAPIN

Tüm elektronikleri kapatın! İnterneti, telefonu, ipadi, laptopu… Hatta televizyonu bile açmayın. Ruhunuzu dinlendirecek müziklere izin her zaman var J

Günlük hayatımızda ister istemez internet odaklı belki de bağımlı yaşıyoruz. Fakat özümüzde kendimizi dinlediğimiz, diğer her şeyden izole olduğumuz anlara hala çok ihtiyacımız var. Hafif bir müzik eşliğinde okunacak kitaplar kadar rahatlatıcı bir aktivite düşünemiyoruz. Hele ki buhurdanlıkta en sevdiğimiz uçucu yağları da yakmışsak…

YOGA – MEDİTASYON YAPIN

Yoga ve meditasyon nefesinizi kullanmayı öğrenerek daha iyi odaklanmanız ve birçok negatif duygudan arınmanız için bilinen en etkili yollardandır. Egzersiz sonrası yenilenmiş, rahatlamış ve daha odaklanmış bir seviyeye geleceğinize emin olun ve kendinizi bu histen mahrum bırakmayın.

Küçük bir önerimiz daha var. Meditasyon esnasında odaklanmayı kolaylaştıracak uçucu yağlardan bir karışımı buhurdanlıkta yakabilirsiniz.

·Biberiye Uçucu Yağı

·Nane Uçucu Yağı

·Vetiver Uçucu Yağı

·Günlük Uçucu Yağı

GÜZEL BESLENİN

Beslenme alışkanlıkları psikoloji üzerinde aslında fark ettiğimizden çok daha etkili. Bizi mutlu ettiğine inandığımız ‘fast food’ ürünler aslında bizi çok daha ağırlaştırıyor. Taze ve sağlıklı içerikler tükettiğimizde ise kendimizi çok daha zinde ve güzel hissediyoruz.

O halde kendinize ayırdığınız bu Pazar gününde sağlıklı ürünlerden oluşan bir alışveriş listesi hazırlayın ve en keyif aldığınız markete gidin. Market alışverişi de bizce bir terapi gibi. Sizce de öyle değil mi?

Mutfakta geçirdiğiniz, kendinize ve sevdiklerinize yeni tarifler hazırladığınız vakitte de oldukça iyi hissedeceğinize eminiz.

RENK TERAPİSİ

Bir dönem oldukça popülerleşen Mandala boyama kitaplarını hatırlarsınız. Boş bir sebepten popülerleşmediklerine sizi temin ederiz.

Tekrara varan boyama sürecinin yetişkinleri rahatlattığı ve eldeki işe odaklanmaya motive ettiği kanıtlanmış bir gerçek. Kendinize bu kitaplardan ve her çeşit renkli boyama kalemlerinden edinin ve renk terapisinin keyfini çıkarın.

HAREKET EDİN

Endorfin hormonunu duymuşsunuzdur. Halk arasında mutluluk hormonu olarak da bilinir. Peki sportif faaliyetlerin endorfin salgısını tetiklediğini biliyor muydunuz?

Bir çoğumuz fiziksel aktiviteleri gözümüzde büyütüp bir sonraki pazartesiye atıyoruz JHalbuki tek bir antrenman bile sporun üzerimizdeki olumlu etkisini hissetmemiz için yeterli olacak! Spor salonlarına gitmek istemiyor olabilirsiniz, peki yaşadığınız şehrin park, orman veya sahillerinde müzik eşliğinde yürüyüş çok keyifli olmaz mı? Bizce harika!

GÜNLÜK TUTUN

Kendimizi iyi hissetmenin bir yolu da iç sesimize kulak vermek. Hayallerimizi, planlarımızı, ideallerimizi gözden geçirmek… Bazen içinde bulunduğumuz sistemin içinde o kadar kayboluruz ki kendimizi ve hayallerimizi unuturuz. Belki de daha iyi hissetmek için kendi potansiyelimizi hatırlamalıyız. Günlüğünüze isteklerinizi, duygularınızı, hayal ve ideallerinizi yazın. Sizi üzen, endişe ettiren, mutlu eden, heyecanlandıran her şeyle yüzleşin. Rahatlayacaksınız.

BİTKİLERLE HAŞIR NEŞİR OLUN

Toprağa ve bitkilere dokunmak, sizi iyi hissettirir. Toprağın negatif enerjiyi aldığını biliriz. Evinizin bir köşesini bitkilere ayırmaya ne dersiniz? 

EVİNİZİ DÜZENLEYİN

Eşyalar arttıkça karmaşa da artıyor! Minimal yaşam felsefelerine saygı duyuyoruz ( her ne kadar kolay olmasa da)! Bir anda tüm eşyalarınızdan vazgeçmek kolay değil, peki artık kullanmadığınız eşyalar? Kullanmadığınız, aklınıza bile gelmeyen eşyaların evde ne kadar yer tuttuğunu görseniz şaşırırsınız! Giymediklerinizi ayıklamak, kullanmadığınız eşyaları dönüştürmek veya vermek güzel olacak.

DİNLENDİRİCİ BİR GECE GEÇİRİN

Kendinize kaliteli bir akşam hediye edin, Pazar günü bitmek üzere. Bizim akşam için önerimiz buhurdanlıkta yakacağınız Lavanta Uçucu Yağı eşliğinde sevdiğiniz bir içeceği yudumlamak. Hatta sevdiğiniz biri ile keyifli bir sohbet! Gece olduğunda dolu dolu geçirdiğiniz bu Pazar gününün aslında ne kadar dinlendirici olduğunu fakettiğinizde #SelfcareSunday inancımızın fanatiği olacaksınız!